m: +385 (0)98 397 683 / e: info@drglusac.com

BOTOX - BOTULINUM TOKSIN INJEKCIJE

Botulinum toxin injekcije se obično javljaju pod različitim proizvođačkim imenima (BOTOX, DYSPORT, MYOBLOC) i predstavljaju biološki toksin koji je transformiran u terapeutski agens.

Početak rada s Botox-om datira još iz 60-tih godina kada se primjenjivao u terapiji neuroloških poremećaja. Danas se širom svijeta naveliko koristi u plastičnoj kirurgiji, posebno lica, gdje korigira i zaustavlja pojavu bora na licu; stavlja se u određene mišiće lica i na taj način sprječava mišićnu aktivnost koja je glavni uzrok pojave bora na licu.

Indikacije:
Izražene dinamičke bore čela i glabelarne regije (između obrva), bore oko očiju, male asimetrije lica.

Trajanje operacije:
Zahvat traje oko 10 minuta, ne zahtjeva hospitalizaciju, niti je fizički zahtjevna za pacijenta, nema izostanka s posla, a nakon 2 sata može se nastaviti sa svim uobičajenim dnevnim aktivnostima. Upotrebljavaju se veoma tanke mikro-igle kojima se botox ubrizgava direktno u mišiće koji izazivaju bore, te je aplikacija bezbolna.

Rezultat:
Učinak se primjećuje nakon 3-4 dana i traje oko 8 mjeseci. Ponavljanje tretmana produžuje učinak djelovanja do jedne godine. Uklanja horizontalne bore na čelu (bore mudraca), vertikalne bore (bore mrštenja-ratničke), bore oko očiju (bore smijeha), bore iznad gornjih usana te neravnine na bradi. Vaše će lice izgledati sasvim prirodno, odmorno i svježe te 10 godina mlađe.

Pin It