m: +385 (0)98 397 683 / e: info@drglusac.com

DERMOABRAZIJA (Kirurško brušenje kože)

Dermoabrazija je kontrolirana abrazivna tehnika koja ispravlja neravnine na površini kože.

Mogu se ukloniti ožiljci nastali aknama na licu i čelu, fine bore na licu, tetovaže i ožiljci od ranijih operacija. Dermoabrazija stimulira površinsku inflamaciju kože (i zbog toga indicira veću sintezu kolagena), ali ne dublje od kemijskog pilinga, te je zato i oporavak brži, crvenilo manje intenzivno, a rizik od hiperpigmentacije manje izražen.

Cilj:
Izravnavanje površnih neravnina ili sitnih bora kože lica ili tijela nastalih starenjem ili nekim patološkim stanjem (akne, bore oko usana, manji nepravilni ožiljci, pigmentacije).
Operativna tehnika: Pacijentu se pod anestezijom (lokalna topikalna, lokalna infiltrativna, blok ili analgosedacija) uz pomoć dermabradera različite finoće granulacija uklanja površinski sloj epiderme do željenog nivoa, radi izravnavanja kože u cjelini.

Trajanje operacije:
Ovisno o površini dijela tijela i supstrata koji se korigira potrebno je vrijeme od 20-60 min. Prije zahvata se u kožu daje lokalni anestetik, tako da zahvat nije bolan. Tretirano područje izgleda kao opeklina od sunca na koju se stavlja antibiotska krema. Treći dan se zavoj skida, te redovno šminkanje može započeti sa četvrtim danom, jer otoka i podljeva nema. Rezultat je odličan.
Kontraindikacije: Izrazito masna koža, opeklinski ožiljci, pacijenti na estrogenoj hormonskoj terapiji, herpes na licu.

Pin It