m: +385 (0)98 397 683 / e: info@drglusac.com

Dijagnostika

Potrebno je izvršiti klinički pregled kirurga i color dopler (ultrazvuk). Na taj način može se točno odrediti stupanj bolesti i odabrati metoda liječenja, najpogodnija za pojedinog pacijenta. 

Specijalistički pregled kirurga

Ukoliko je prisutan bilo koji od znakova i simptoma bolesti, potrebno se javiti kirurgu na flebološki pregled – pregled kapilara ili vena. Za to nisu potrebne posebne pripreme; pregled je posve bezbolan i neškodljiv. Uključuje obiteljsku i osobnu anamnezu, razgovor s pacijentom i klinički pregled. Potom slijedi dijagnostički postupci te izbor odgovarajućih metoda liječenja. Cjelokupni pregled traje oko 30 min; nalazi su dostupni odmah.

Color dopler
Pregled venskog sustava dopplerom prikazuje vene nogu, ali i druge strukture, kao što su arterije, potkožno masno tkivo i mišiće. Osim toga, korištenjem takozvanog dopplerovog efekta, navedena će pretraga dijagnosticirati da li u nekoj od vena postoji opstrukcija (začepljenje) ili, eventualno, postoji refluks (povrat krvi prema stopalima) – znak da su oštećeni venski zalisci.

Pin It