m: +385 (0)98 397 683 / e: info@drglusac.com

Liposukcija

  • liposukcija001
  • liposukcija002
  • liposukcija003

LIPOSUKCIJA TIJELA (Liposukcija, hidroliposukcija, lipoaspiracija, lipofilling)

Cilj:
Preoblikovanje tijela uklanjanjem masnih naslaga s raznih dijelova tijela kao što su: kukovi, bedra, leđa, gornji i donji trbuh, "jahače hlače", unutrašnje strane bedara i koljena, potkoljenice, gležnjevi na nogama i unutrašnje strane nadlaktica. Uklonjeno masno tkivo može se, po potrebi, filtrirati i vratiti u one dijelove tijela gdje za to postoji potreba (neravnine, udubljenja, prirodne bore, podebljavanje usana, jagodica, stražnjice itd.).

Operativna tehnika:
Manjim ubodima posebnim instrumentima (kanilama) koji se uvlače pod kožu vrši se aspiracija masnog tkiva. Kanile moraju biti različitih veličina i oblika (promjera 2-6 mm) da bi mogle ravnomjerno izvući mast iz svih slojeva. Proces aspiracije se prethodno olakšava ubacivanjem (infiltracijom) fiziološke otopine sa adrenalinom ili ultrazvučnim razbijanjem masnog tkiva.

Trajanje operacije i anestezija:
Ovisno o zahvaćenoj regiji, liposukcija može trajati od 1-3 sata i obično se odvija u periduralnoj anesteziji uz analgosedaciju.
Oporavak: Povratak uobičajenim aktivnostima nakon 1 do 2 dana. Odmah nakon liposukcije pacijentu se navlači steznik (mider) koji bi se trebao nositi barem dva do tri tjedna, radi boljeg skupljanja kože dok se otok sasvim ne povuče.

Pin It