m: +385 (0)98 397 683 / e: info@drglusac.com

ZATEZANJE TRBUHA (Abdominoplastika, Dermolipektomie)

Često nakon više trudnoća ili zbog gubitka tjelesne težine mišici abdomena jako oslabe, a koža na trbuhu postane pretjerano istegnuta i mlohava. Pojavi se takozvani “viseći trbuh”, a odličan odgovor na nastalo stanje jest zatezanje trbuha - abdominoplastika.


Cilj:
Restauracija i oblikovanje trbuha i struka, odstranjenje viška kože i masnog tkiva s trbuha. Operacijom trbuha se mogu ukloniti i strije ukoliko se nalaze u donjim dijelovima kože trbuha tj. ispod pupka. Abdominoplastikom trbuh postaje čvršći, ravniji, a struk tanji.
Operativna tehnika:
Takozvani "bikini" rez pruža se horizontalno u donjem dijelu trbuha iznad stidne regije, a u dubinu do prednjih trbušnih mišića. Višak kože i masnog tkiva se uklanja, a pupak eventualno premješta na novu, višu poziciju. Ukoliko je potrebno, u istom zahvatu se može izvršiti liposukcija sa struka ili bedara, kao i pojačavanje muskulature prednjeg trbušnog zida.
Trajanje operacije i anestezija:
Abdominoplastika se izvodi u općoj anesteziji i traje od 1-3 sata ovisno o veličini zahvata. U lakšoj varijanti može se napraviti samo zatezanje visećeg donjeg dijela trbuha. Operacija ne zahtjeva hospitalizaciju i pacijent najčešće može nakon 60 minuta otići na kućnu njegu.


MINI ABDOMINOPLASTIKA
Oporavak: Nakon operacije potrebno je nošenje čvrstog elastičnog pojasa oko mjesec dana, kao i čuvanje od većih fizičkih napora u tom periodu. Ožiljci su skriveni (bikini ožiljak), ali s vremenom blijede i postaju diskretni

Pin It